Kereta Sewa Maluri

Kereta Sewa Maluri

Dapatkan perkhidmatan sewa kereta murah maluri

Agensi sewa kereta adalah sebuah syarikat yang menyewa kereta untuk tempoh masa yang singkat, biasanya dari beberapa jam hingga beberapa minggu. Ia sering dianjurkan dengan pelbagai cawangan tempatan (yang membolehkan pengguna memulangkan kenderaan ke lokasi yang berbeza), dan terutamanya terletak berhampiran lapangan terbang atau kawasan bandar sibuk dan sering dilengkapi dengan laman web yang membenarkan tempahan dalam talian.

Di samping penyewaan asas kenderaan, agensi sewa kereta maluri biasanya menawarkan produk tambahan seperti sistem navigasi insurans, sistem penentuan kedudukan sistem global (GPS), sistem hiburan, telefon bimbit, WiFi mudah alih dan tempat duduk keselamatan kanak-kanak.

Sewa Kereta Murah Maluri

Contoh yang paling awal diketahui oleh kereta yang ditawarkan untuk disewa pada tahun 1906. Syarikat Jerman Sixt ditubuhkan pada tahun 1912 dengan tiga kereta sewa

Joe Saunders dari Omaha, Nebraska pertama kali bermula dengan hanya satu Model T Ford yang dipinjam pada tahun 1916, tetapi pada tahun 1917, Ford Livery Company menyewa 18 Model Ts pada 10 sen per mile. Nama syarikat menjadi Saunders Drive-It-Yourself System dan kemudian Sistem Saunders. Menjelang 1926, Saunders telah berkembang ke 56 bandar. Syarikat Saunders telah dibeli oleh Avis pada tahun 1955.

Pesaing awal untuk Saunders ialah Walter L. Jacobs, yang berdasarkan Rent-a-Car di Chicago dibuka pada tahun 1918 dengan dua belas Ford Model T. Syarikat itu dibeli pada tahun 1923 oleh John Hertz.

Di Britain, kereta sewa maluri bermula dengan Godfrey Davis, ditubuhkan pada tahun 1920, dan dibeli oleh Europcar pada tahun 1981.

Sektor ini berkembang pesat di Amerika Syarikat; Pada tahun 1926, Persatuan American Driveurself telah mengumpulkan lebih daripada 1200 perwakilan di Chicago.

Kereta Sewa Murah di Maluri

Penyewaan kereta adalah tertakluk kepada banyak keadaan yang berbeza dari satu negara ke negara yang lain dan dari satu syarikat yang lain. Umumnya kenderaan itu mesti dikembalikan dalam keadaan yang sama ia disewa, dan seringkali tidak boleh melebihi sekatan jarak tempuh, jika tidak, bayaran tambahan mungkin dikenakan.

Untuk sebarang pertanyaan, layari http://www.itsnabilck.com/kereta-sewa-maluri/ untuk keterangan lanjut.

Majoriti syarikat sewa kereta memerlukan penggunaan kad kredit untuk mengenakan yuran tambahan sekiranya kecacatan ditemui dengan kereta pada masa penyerahannya atau untuk tol jalan raya, denda yang berkaitan dengan motor, atau bahan api yang hilang. Sebagai ganti kad kredit, sesetengah syarikat memerlukan deposit tunai yang besar. Sesetengah syarikat, seperti Enterprise, membenarkan kad debit untuk deposit, biasanya dengan bukti tiket perjalanan pulang-pergi, mis. Tiket penerbangan, bas, atau tiket kereta api.